снимка pexels100-годишен бивш охранител на нацистки концентрационен лагер отива на съд.

...
снимка pexels100-годишен бивш охранител на нацистки концентрационен лагер отива на съд.
Коментари Харесай

100-годишен бивш охранител на нацистки лагер отива на съд

снимка pexels

100-годишен някогашен охранител на нацистки концентрационен лагер отива на съд. Така той става най-възрастният човек, който отива на дело поради за закононарушения от нацистката епоха в Германия, 76 години след края на Втората международна война, оповестява " Евронюз ".

Заподозреният, разпознат единствено като Йозеф С. заради немските закони за дискретност, е упрекнат в съучастничество в разстрела на военнопленници и е упрекнат в „ умишлено и непринудено “ подпомагане при убийството на 3518 пандизчии сред 1942 и 1945 година в Заксенхаузен концентрационен лагер.

Обвиняемият, който от години живее в региона на Бранденбург, отхвърли да приказва обществено за процеса.

Адвокат Томас Валтер, който съставлява оживелите от ужасите и техните родственици, е посветил пенсионните си години, с цел да изправи пред съда последните оживели нацисти, без значение от тяхната възраст.

„ Правосъдието няма срок на валидност ", акцентира юристът. " Никой не показва подозрения, когато обвиняванията са повдигнати за ликвидиране след 30 години. Но наказателното гонене на възрастни мъже и остарели дами по някакъв метод се преглежда като проблематично след 75 години, даже в случай че става въпрос за 1000 или 5000 убийства, при които дейна помощ е оказана от обвинения ", сподели той.

" Роднините на убитите, безчет фамилии, които са изцяло унищожени, имат право на това закъсняло правораздаване ", сподели Уолтър.

Йозеф С. е бил на 21 години, когато за първи път става основен ефрейтор през 1942 година Сега съвсем на 101, той се смята за кадърен да се явява в съда до два часа и половина дневно. Делото би трябвало да продължи до януари.

Превод: Петел
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР